У Києві проходить військовий парад

24 серпня 4,5 тисяч військових, моряків та бійців силових відомств, а також 250 одиниць військової техніки рухаються Хрещатиком у центрі Києва.

Так розпочався військовий парад “Марш нової армії” до Дня Незалежності та 100-річчя відновлення української державності, передає кореспондент Радіо Свобода. 

Приймає парад президент України Петро Порошенко. Окрім українських бійців, до параду долучилися військові низки країн: зокрема – Австрії, Азербайджану, країн Балтії, Німеччини, Польщі, Молдови, Румунії, Словаччини, Чехії та інших держав. 

Окрім бойових прапорів українських підрозділів на параді вперше несуть прапори УНР.Парад розпочався виконанням гімну України у супроводі залпів артилерії та молитвою військових капеланів. 

На параді мають представити не лише діючі озброєння, а й нові розробки, серед яких САУ “Богдана” натовського калібру та новітні українські крилаті ракети.

11 квітня Президент України Петро Порошенко доручив на День Незалежності провести військовий парад у центрі Києва, видавши відповідний указ.

Читйте також: Парад-2018: українцям є чим пишатися (огляд інтернет-видань)

Напередодні в Україні відбулися урочистості з нагоди Дні державного прапора. Підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі. Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

Трансляцію параду дивіться в ефірі Радіо Свобода:

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: