Українка і фін стали лауреатами міжнародної премії імені Івана Франка

Міжнародний фонд Івана Франка оголосив лауреатів міжнародної премії імені Івана Франка. У галузі україністики нагороду здобула доктор філологічних наук, професор Українського католицького університету (Львів) і Українського вільного університету (Мюнхен) Ярослава Мельник, а в галузі соціально-гуманітарних наук нагороду вручили доценту східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнесу Ремі.

Церемонія вручення нагород відбулася 27 серпня в Дрогобичі на Львівщині, повідомляє офіційний сайт Міжнародного фонду Івана Франка.

«Монографія Йоганнеса Ремі стала знаковою подією у світовій історичній науці як за зовнішніх атрибуцією, так і за смисловим наповненням», – сказав професор Тарас Вінцковський, презентуючи працю фінського дослідника.

Професор Пряшівського університету в Словаччині Микола Мушинка, представляючи працю Ярослави Мельник «…І остання часть дороги. Іван Франко в 1908–1916 роках», зауважив, що «…досі я нічого подібного про життя Івана Франка не читав…»

Міжнародна премія імені Івана Франка є почесним визнанням наукових відкриттів, вагомих здобутків та значних заслуг науковців в галузі суспільних наук та україністики. Засновником премії є онук письменника Роланд Франко.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: