За місяць «хлібного перемир’я» загинуло 8 українських військових (оновлено)

З 21 липня по 20 серпня Об’єднані сили внаслідок обстрілів бойовиків втратили вісьмох військовослужбовців, 17 отримали поранення різного ступеня важкості. Про це йдеться у відповіді пресцентру операції Об’єднаних сил на запит телевізійного проекту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Також там заперечили інформацію волонтерської спільноти Informnapalm про заниження пресцентром ООС кількості обстрілів з боку незаконних збройних угруповань «Л/ДНР», пояснюючи розбіжності у цифрах різними методиками підрахунку.

Читайте також: «Тут немає пісень, танців, випивань»: про що говорять пасажири потягу «Київ-Війна» (рос.)

​Як відомо, Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове припинення вогню, починаючи з півночі 21 липня.

Воно, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, перемир’я було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Більше про місяць «хлібного перемир’я» та можливі його політичні наслідки у матеріалі програми «Донбас Реалії».

* Формулювання «спростували інформацію» змінено на «заперечили інформацію» після уточнення від волонтерської спільноти InformNapalm. Спільнота наполягає, що штаб ООС не міг спростувати її дані, а міг їх лише заперечити. Також додано посилання на підрахунки InformNapalm.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: