Число туристів до зони відчуження оновило рекорд – Держагентство з управління зоною ЧАЕС

У 2019 році встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС, повідомило Державне агентство з управління зоною. За даними відомства, протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів.

Наразі у зоні відчуження затверджений 21 маршрут для відвідувачів – 13 наземних, п’ять водних та три повітряні маршрути.

Читайте також: Трьом водолазам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС присвоїли звання Героїв України​

«Цього року уже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за вісім місяців. Лише за серпень 2019 року зону відвідало 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився уп’ятеро: ще у січні–лютому зону відвідували менше 3 тисяч людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати», – йдеться в повідомленні агентства.

На початку 2019 року з’явились перші кадри серіалу «Чорнобиль» від американської компанії HBO. Прем’єра відбулася в травні 2019 року і викликала широкий резонанс серед глядачів та критиків.

Читайте також: Серіал «Чорнобиль» отримав 19 номінацій на премію «Еммі»

Серіал «Чорнобиль» став найбільш рейтинговим серіалом на телеканалі HBO, на якому транслювали «Гру престолів». Також він має найвищий рейтинг для серіалів на сайті IMDb – найбільшої бази інформації про кіно.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: