«Зробимо стрім»: Голова ДПСУ хоче робити «публічною» відмову від обстеження на коронавірус

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко заявив про намір відмовляти у в’їзді на територію України іноземцям, які відмовилися проходити обстеження на кордоні, а також обіцяв зробити «публічною» таку відмову для українських громадян.

«Якщо людина відмовиться пройти обстеження – ми зробимо це публічно. Зробимо стрім, доведемо до суспільства, і нехай за межами пункту пропуску зустрічають (таку людину – ред.) наші активні громадяни, забирають і самі відвозять, куди хочуть», – заявив він під час брифінгу спільно з МОЗ щодо ситуації з новим коронавірусом.

Таку позицію голови ДПСУ поки що інші служби не коментували.

Як зазначив Дейнеко, з вечора 24 лютого пасажирам, що прибувають до аеропортів «Бориспіль» і «Жуляни» регулярними рейсами з Італії, будуть міряти температуру.

Також, за його словами, Держприкордонслужба з 8:00 25 лютого запроваджує перевірку температури тіла пасажирів з Італії в автомобільному пункті пропуску «Тиса» в Закарпатській області.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі зареєстрували понад 79 тисяч випадків коронавірусу COVID-19. Через хворобу померли 2 619 людей. При цьому понад 25 тисяч людей уже одужали.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: