У Києві відбулась прем’єра фільму «Черкаси» – фото

У столичному кінотеатрі «Київська Русь» відбулася прем’єра фільму «Черкаси» про спротив тральщика ВМС України «Черкаси» під час анексії Криму, повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії. У широкий прокат фільм вийде 27 лютого.

Як розповів режисер фільму Тимур Ященко, його картина є «збірним образом» ВМС України. На створення фільму «надихнули реальні події», йдеться в титрах.

На прем’єру картини приїхав командир тральщика «Черкаси» Юрій Федаш, який назвав себе «головним критиком цього фільму».

Члени знімальної групи разом із хором ВМС України заспівали пісню «Чорна гора».

Нещодавно в київському метро запустили потяг, присвячений військовій екшен-драмі «Черкаси».

Фільм про те, як під навесні 2014 року моряки українського корабля протимінної оборони «Черкаси» (U 311) чинили опір росіянам, почали знімати у квітні 2017 року.

 

Протягом трьох тижнів у березні 2014 року оборону на озері Донузлав тримали 48 моряків «Черкас» із екіпажу загальною чисельністю 65 осіб.

Навіть після захоплення корабля команда відмовилася спустити український прапор. Це зробили самі росіяни – уже після того, як із борту зійшов останній український моряк.

Росія корабель не повернула. У лютому 2020 року журналісти Крим.Реалії (проєкту Радіо Свобода) виявили військовий корабель «Черкаси» у Севастополі.

 

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: