Макогон: російський транзит у лютому склав майже 4 мільярди кубометрів газу

Транзит газу через Україну до країн Євросоюзу та Молдови у лютому сягнув 3 926 мільярдів кубічних метрів, повідомив голова Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон 2 березня.

«Це становить 76% заброньованих потужностей у рамках нового контракту з (російським енергетичним монополістом – ред.) «Газпромом». Передплата за лютий була отримана в повному обсязі ще в січні. Передплата за березень також вже перебуває на рахунках Оператора ГТС України», – зазначив Макогон на своїй Фейсбук-сторінці.

 

У січні Макогон повідомляв про початок віртуального реверсу газу з Польщі. Наступного місяця компанія «Нафтогаз» анонсувала початок віртуального реверсу зі Словаччини з 1 березня.

30 грудня 2019 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» і російський газовий монополіст «Газпром» підписали контракт про транзит російського газу до Європи з використанням української газотранспортної системи за правилами Європейського союзу на п’ятирічний термін із можливістю продовження. Термін раніше чинного контракту 2009 року на транзит, як і контракту на постачання російського газу до України, збіг вранці 1 січня 2020 року. Підписанню цього контракту передувало укладення між сторонами мирової угоди – договору про врегулювання претензій.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: