У Чернівецькій області через коронавірус обмежують проведення масових заходів – ОДА

Влада Чернівецької області запровадила обмеження на проведення масових заходів через виявлення коронавірусу в регіоні, повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«Ми впроваджуємо обмеження заходів із великим скупченням людей просимо порозуміння, щоб заплановані концерти були скасовані і перенесені на інший час», – заявив Осачук.

Він також повідомив, що 5 березня відбудеться засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на якій мають ухвалити рішення про впровадження режиму карантину для навчальних закладів.

Голова ОДА закликав людей, які відчувають симптоми захворювання, не боятися і звертатися до медичних працівників.

 

«Маємо випадки, коли люди відчувають симптоми захворювання і бояться звернутися до лікарів. Мають страх і переживання, що якщо про це стане відомо, то будуть для них негативні наслідки з боку сусідів», – наголосив він.

5 березня в ОДА повідомили, що ще двох жителів Чернівецької області шпиталізували до інфекційного відділення лікарні через підозру на коронавірус.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого.

За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель. Його дружина перебуває в ізоляції, її стан також задовільний, ознак захворювання немає, повідомила 4 березня місцева влада.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: