«Вільна жінка – вільна країна»: у Харкові відбувся марш за права жінок

У Харкові 8 березня під девізом «Вільна жінка – вільна країна» відбувся марш за права жінок. За даними поліції, у заході взяли участь близько 500 людей.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, хода за права жінок стартувала о 14:00 з майдану Свободи. Учасниці та учасники акції із плакатами з феміністськими закликами пройшли центром міста до Майдану Конституції. Метою акції організатори називають привернення уваги до порушення прав жінок в Україні.

«Ми збираємося, щоб нагадати, що завжди актуально обговорювати і знаходити вирішення проблем гендерної нерівності та пригнічення жінок, які проявляються в домашньому  насильстві, нерівних умовах праці, образливих жартах, сексистській рекламі», – розповіли Радіо Свобода організатори маршу.

Протест проти проведення маршу за права жінок висловили представники праворадикальної організації «Традиції та порядок». Близько двох десятків членів організації супроводжували колону під час руху та скандували гасло «Родина. Традиції. Порядок». Утім противники маршу обмежилися лише словесним протистоянням.

Хода минула без інцидентів, по завершенню частина мітингувальників самостійно покинула місце проведення акції, тих же учасників та учасниць маршу, які побоювалися за свою безпеку, розвезли у спеціальних автобусах у різні точки міста.

Марші за права жінок сьогодні також проходять в Києві та ще низці великих міст України, а також у світі.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: