До Києва надійшли «швидкі тести» для діагностування коронавірусу – Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця 10 березня отримала «швидкі тести» для діагностування коронавірусу.

«Поки їх 1200, до кінця цього тижня має бути 5 тисяч. Тест-системи розповсюдять по семи визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус. Обладнання ж для експрес-тестування в аеропортах повинне надійти в столицю до кінця цього тижня. Ми встановимо його в аеропорту імені Сікорського та «Борисполі», – повідомив Кличко у фейсбуці.

Мер Києва запевнив, що столична влада вживає всіх можливих превентивних заходів для запобігання поширенню коронавірусу.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тисяч 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тисячі 24 людини.

Центр громадського здоров’я України на сьогодні отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, з яких чотири перебувають на стадії дослідження, один випадок підтверджено 3 березня.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: