МОЗ: в Україні підтверджено 2 нових випадки коронавірусу – у Житомирській та Чернівецькій областях

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про два нових підтверджених випадки інфікування громадян через коронавірус.

«В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів», – йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з повідомленням, пацієнти ізольовані, їм надають симптоматичне лікування.

Раніше в Україні був зафіксований один випадок захворювання на COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Станом на 12 березня у світі зафіксували понад 126 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 638. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

 

 

 

 

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: