Стефанишина розповіла про результати першого етапу медреформи

Член парламентського комітету зі здоров’я нації, народний депутат від партії «Голос» Ольга Стефанишина розповіла про результати першого етапу медичної реформи в Україні.

В інтерв’ю для Радіо Свобода вона, зокрема, розповіла, що лікарі первинної ланки завдяки цьому заробляють по 20–25 тисяч гривень на місяць.

«Це реформа. Там вона відбулася… Я впевнена, що 90% лікарів первинної ланки сьогодні мають значно вищі зарплати, ніж це було до реформи. Це може бути 18 тисяч. Це може бути 20 тисяч. Це може бути 25 тисяч. Це все залежить від лікаря, від того, скільки в нього пацієнтів. Бо тепер, як я казала вже, є ринковий принцип: ходять пацієнти до лікаря, він є популярним, він є ефективним», – сказала вона.

За словами Стефанишиної, йдеться про десятки тисяч таких лікарів.

Та при цьому вона наголосила: «Якщо не продовжити медичну реформу на вторинній і третинній ланці, воно так і залишиться… Для того, щоб лікарі на вторинній, на третинній ланці почали заробляти нормальні гроші, потрібно продовжити реформу там».

Ольга Стефанишина в 2018–2019 роках була заступницею міністра охорони здоров’я і сама брала участь у втіленні реформи системи охорони здоров’я в Україні, яка була розпочата 2016 року і яку здійснювала попередня українська влада. Наразі був здійснений її перший етап. Ця реформа викликала значну критику прихильників старого становища в українській медицині, які закликали скасувати її. Після приходу нинішньої влади, а особливо після недавньої зміни уряду стали виникати побоювання, що реформу можуть вповільнити чи й спрямувати в іншому напрямку; нинішнє керівництво Міністерства охорони здоров’я заперечує це.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: