Митна служба звернулася до українців – «Не потрібно скуповувати гречку на пів року»

Державна митна служба України (Нова митниця) повідомила, що за перші 17 днів березня було імпортовано майже 160 тисяч тонн продуктів харчування, що на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року, а відтак дефіциту продуктів немає.

«Загалом імпорт продуктів харчування склав 158 тисяс тонн вартістю у 211 мільйонів доларі. Це майже 8000 повністю заповнених фур на 20 тонн. Україна робить продуктові запаси, а тому не потрібно скуповувати гречку та консерви на пів року уперед», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що поінформовані про про черги із вантажівок на кордоні, які утворились внаслідок їх ретельного санітарного огляду та дезінфекції.

«Станом на сьогоднішній ранок, на Ягодині 350 вантажівок стояли на в’їзд до України, 750 – на виїзд; Краковець: 310 – на в’їзд до України, 430 – на виїзд; Рава-Руська: 110 – на в’їзд до України, 360 – на виїзд. Домовляємося із польськими колегами, у якій спосіб можна пришвидшити процес проходження контролю, в тому числі митного, на кордоні. Тим часом, перші вантажівки, заблоковані на кордоні Італії та Словенії, повернулися до України», – додали митники.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

18 березня в Україні зупинилися всі залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. Вантажних перевезень закриття Україною чи іноземними країнами кордонів не стосується.

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 16 випадків захворювання на COVID-19 (Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (2), Донецька (1) області та Київ (2)), дві людини померли.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: