У Дніпрі через штрафи за «зайвих пасажирів» на роботу не вийшли сотні водіїв маршруток

У Дніпрі через штрафи за «зайвих пасажирів» на роботу не вийшли 180 водіїв маршруток. Про це в п’ятницю повідомив завідувач сектором контролю та моніторингу договірних зобов’язань департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровського міськради Іван Васючков, передає кореспондент Радіо Свобода.

За його словами, через перевірки поліції й штрафи припиняють роботу цілі маршрути – наразі таких шість.

Водночас голова профспілки перевізників Дніпра Михайло Тонконогий повідомив Радіо Свобода, що реальна цифра водіїв маршруток, які не вийшли в рейси, удвічі більша. Магістральні, затребувані маршрути в Дніпрі забезпечені громадським автотрансортом на 80-90%, тоді як ті, що проходять віддаленими районами та приватним сектором і мають менший попит – на 50-65%, повідомив представник профспілки.

Тонконогий стверджує, що урядова вимога щодо ліміту пасажирів у маршрутних таксі потребує змін.

Читайте також: Поліція про порушення карантину: 6 кримінальних справ і понад 400 адмінпротоколів​

«17 тисяч гривень штрафу – це їхній заробіток за півтора місяці, і віддати їх просто за те, що везеш понад 10 пасажирів, не хочеш працювати на збиток… Оці вимоги, з одного боку, зрозумілі, а з іншого – треба було просто запровадити обмеження кількістю сидячих місць і щоб всі – в масках. А так – пасажири, які не можуть поїхати, б’ють машини. За вчора в Дніпрі пасажири побили 7 автобусів – сумками, пакунками, один чоловік пляшку розбив об скло. Загальну суму збитків оцінюємо в близько 3 тисяч доларів США», – сказав Радіо Свобода Михайло Тонконогий.

За даними з обласної поліції, станом на 13:00 20 березня на Дніпропетровщині складено 89 адмінпротоколів за порушення правил карантину. Як уточили Радіо Свобода в поліції області, 17 з них – на водіїв маршруток. 

 

Загалом в Україні на цей час є 26 підтверджених випадків коронавірусного захворювання COVID-19, із них три людини померли, одна вже видужала. Через розповсюдження вірусу надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру оголосили вже в чотирьох областях України: Дніпропетровській, Чернівецькій, Житомирській і Київській.

20 березня у Дніпропетровській області запровадили режим надзвичайної ситуації, щоб уповільнити розповсюдження коронавірусної інфекції і подальшої епідемії в регіоні.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: