Москва викликає посла Чехії через видворення двох російських дипломатів з Праги – ЗМІ

Міністерство закордонних справ Росії викликав посла Чехії в цій країні Вітезслава Півоньку. Це сталося за кілька днів після того, як Прага надала двом працівникам російського посольства статус персон нон-ґрата та наказала їм залишити країну.

Речник посольства Чехії в Москві Ян Їндріх повідомив російському державному агентству ТАСС, що посол Півонька прибуде до російського МЗС 15 червня. Причини виклику він коментувати не став.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на свої джерела заявили, що МЗС Росії планує викликати чеського посла.

Читайте також: Як чехи воювали за «Новоросію», а тепер, ймовірно, продають меблі в Донецьку​

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш повідомив, що уряд цієї країни визнав двох працівників російського посольства в Празі персонами нон-ґрата. Він пояснив це неправдивим повідомленням про плани отруїти чеських політиків, спричиненим «внутрішньою боротьбою» в самому посольстві Росії.

Російське посольство назвало це видворення «недружнім кроком», яке нібито вказує на незацікавленість Праги у нормалізації напружених відносин між двома країнами.

Раніше чеські ЗМІ повідомили про те, що заступник директора Центру науки та культури при посольстві Росії Андрій Кончаков привіз до Праги з Росії в середині березня рицин, нібито призначений для отруєння мера Праги Зденека Гржиба та ще двох працівників муніципалітету Ондржея Коларжа та Павела Новотного. Москва заперечує цей інцидент.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: