Президент США планує підписати розпорядження про реформу поліції

Президент США Дональд Трамп планує 16 червня видати розпорядження про збільшення фінансування для поліпшення підготовки співробітників поліції в частині застосування сили і створити федеральну базу даних для відстеження неправомірних дій поліції.

Очікується, що виконавчий указ не буде відповідати широким вимогам руху Black Lives Matter і активістів, що виступають проти жорстокості поліції і расової нерівності, в частині повного перегляду системи кримінального правосуддя в країні.  

Чиновники адміністрації Трампа повідомили, що розпорядження створить базу даних для відстеження поліцейських, щодо яких є скарги на надмірне застосування сили в їхніх анкетах, щоб запобігти переміщенню з одного поліцейського управління в інше. Передбачається також створення системи надання поліцейським департаментам фінансового стимулу через федеральні гранти для впровадження більш досконалої практики застосування сили поліцейськими.

«Ми хочемо, щоб закон і порядок були дотримані справедливо і безпечно», – заявив Трамп у понеділок.

Розпорядження президента має з’явитися на тлі початку напрацювання Конгресом США всеосяжного законопроєкту про реформу поліції на федеральному рівні, при цьому Палата представників, контрольована демократами, і Сенат, контрольований республіканцями, працюватимуть над окремими законопроєктами.

Крім президентського розпорядження і законопроєктів від американських законодавців, влада штатів також робить власні кроки для подолання загальнонаціональних масових протестів, викликаних смертю Джорджа Флойда. Кілька міст і штатів уже внесли зміни в свою поліцейську діяльність або перебувають у процесі змін, в тому числі в Міннеаполісі, де Флойд був убитий офіцером поліції 25 травня.

Так, мер Атланти оголосив 16 червня про негайну реформу поліції в частині застосування сили після того, як поліція у вихідні застрелила ще одного темношкірого чоловіка Рейшарда Брукса, що викликало нові заворушення в місті.

Міська влада Сіетла ухвалила рішення про заборону поліції використовувати сльозогінний газ, перцевий аерозоль та інші засоби впливу на натовп, зокрема, коли йдеться про мирних протестувальників.

Поліцейське управління Нью-Йорка 15 червня оголосило, що розформовує підрозділ поліції із боротьби зі злочинністю, що працював не у формі, а в цивільному одязі, і на дії якого було поданно численні скарги від громадян, зокрема щодо застосування зброї.

 

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: