У Сербії почалися парламентські вибори: за прогнозами, більшість матиме партія Вучича

У Сербії в неділю 21 червня відбуваються парламентські вибори. За очікуваннями, консервативна політична сила президента країни Александра Вучіча «Прогресивна партія Сербії» може отримати близько 60% голосів виборців.

«Прогресивна партія Сербії» керує країною останні вісім років. За прогнозами, «Соціалістична партія», яка входить до коаліції з партією Вучича, може здобути 10% голосів.

Читайте також: Червоний прапор: напередодні виборів у Сербії Вучич та його союзники спираються на зв’язки з Китаєм​

За мандати в парламенті змагаються також кілька ліберальних та правих партій. Всього парламент Себії має 250 місць, прохідний бар’єр – 3%.​

Право голосу на 8 386 виборчих мають понад 6,5 мільйона громадян. Місця для голосування оснащені захисними масками та антисептиками для рук, виборців закликають поважати фізичну дистанцію. Водночас побоювання через коронавірусну інфекцію можуть знизити явку.

Станом на 10 ранку, ща даними Сербської виборчої комісії, явка складала 9,3%.

Читайте також: Рішення Косова скасувати торговельні обмеження щодо Сербії «відкриє можливість» діалогу – Вучич​

Кілька ліберальних та правих опозиційних політичних сил, об’єднаних гаслом «Альянс за Сербію», закликали бойкотувати голосування, посилаючись на нечесну, за їхніми словами, організацію волевиявлення. До оголошення бойкоту опитування давали «Альянсу» близько 10%.

Вибори в Сербії мали відбутися 26 квітня, але через пандемію коронавірусу їх відклали на 21 червня.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: