ЗМІ: Навального доставили в Берлін як «гостя канцлера» Німеччини

Російського опозиціонера Олексія Навального доставили в берлінську лікарню «Шаріте» як «гостя канцлера» Німеччини, повідомляє телеканал ZDF із посиланням на Міністерство внутрішніх справ ФРН. 

За даними журналістів, такий статус надано пацієнту для отримання кращого захисту поліції.

20 серпня Навальний летів із Томська в Москву. У польоті йому стало зле, і він знепритомнів. Екіпаж екстрено посадив літак в Омську. Навального відправили в реанімацію місцевої лікарні і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

 

22 серпня спецлітак із Німеччини доставив опозиціонера в Берлін. Соратник Навального Леонід Волков повідомив, що переліт оплатив бізнесмен і філантроп Борис Зімін і фонд його сім’ї.

Родичі й близькі соратники Навального вважають, що його отруїли.

Омські лікарі спершу не коментували можливих причин стану Навального, а потім почали прямо заперечувати версію його соратників про отруєння.

Олексій Навальний упродовж останніх років разом зі своєю командою, Фондом боротьби з корупцією, здійснив серію розслідувань про діяльність багатьох представників російської влади, зокрема, колишнього голови уряду Дмитра Медведєва, наближеного до президента Володимира Путіна бізнесмена Євгена Пригожина й інших.

 

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: