Росія: в Хабаровську, де 169 днів тривають протести, затримали 19 учасників акції на підтримку ексгубернатора

Поліція Росії затримала 19 учасників традиційної суботньої акції протесту в Хабаровську, повідомляє правозахисний портал «ОВД-Инфо». Пізніше деяких учасників протесту відпустили.

Жителі міста з липня протестують проти арешту губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала і політики федеральної влади на Далекому Сході.

У суботній акції взяли участь кілька десятків людей, повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Сибирь.Реалии. Протестувальники зібралися на площі біля будівлі крайового уряду, а потім пройшли центральними вулицями міста, незважаючи на те, що температура повітря трималася на позначці приблизно мінус 18 градусів Цельсія.

Активісти виходять на акції вже 169 днів.

Напередодні у колишньої дружини ексгубернатора Лариси Стародубової пройшли обшуки. Слідчі дії ведуться в рамках справи про спробу розкрадання коштів заводу «Амурсталь», повідомили російські державні агентства ТАСС і «РИА Новости» з посиланням на анонімні джерела в правоохоронних органах Росії. Родичі Стародубової кажуть, що це третій обшук у неї за пів року.

Фургала затримали в липні 2020 року звинуваченням в організації вбивств підприємців 15-річної давності. Він провину не визнає і скаржиться на тиск з боку слідства. Прихильники Фургала вважають його переслідування політичним – кілька років тому на виборах голови регіону він переміг кандидата від «Єдиної Росії».

На пресконференції 17 грудня президент Росії Володимир Путін заявив, що вважає переслідування Фургала законним.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: