У Росії затримали мітингарів на підтримку білоруських протестів і кореспондента Радіо Свобода

У російському місті Санкт-Петербург поліція затримала 14 учасників акції на підтримку білорусів, які протестують проти режиму Олександра Лукашенка, повідомляє регіональна служба Радіо Свобода. Серед затриманих – кореспондент проєкту Радіо Свобода «Північ.Реалії».

Перед затриманням співробітник поліції з мегафоном вимагав в учасників мітингу під посольством Білорусі розійтися. Однак нікому з учасників не дали піти – поліція оточила активістів.

Читайте також: The Insider: Кремль створює партію проти Лукашенка, але за інтеграцію з Росією

Затриманих доправили до відділку поліції. Формально їх звинуваючуть у порушенні антикоронавірусних обмежень.

Напередодні в ході чергової акції представники Білоруського земляцтва у Санкт-Петербурзі отримали неформальне попередження від поліцейських: за будь-яке використання прапорів, стрічок чи інших атрибутів протестува, а також за скандування гасел їм погрожували штрафами у чотири тисячі російських рублів.

Читайте також: Білоруському блогеру Ігорю Лосику продовжили арешт до 25 березня

При цьому правоохоронці посилалися на законодавство, яке забороняє громадянам іноземних держав влаштовувати мітинги на території Росії.

Це була 140 за рахунком акція білорусів Санкт-Петербурга під будівлею посольства з вимогою відставки Олександра Лукашенка.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: