Сеул відреагував на ратифікацію РФ оборонного договору з Північною Кореєю

Міністерство закордонних справ Південної Кореї висловило «серйозну стурбованість» після того, як Росія ратифікувала свій оборонний договір з Північною Кореєю, і знову закликало Москву припинити «незаконну співпрацю» з Пхеньяном.

Сеул «висловлює серйозну стурбованість у зв’язку з ратифікацією Росією російсько-північнокорейського договору, в той час як КНДР розгортає свої війська в Росії», – йдеться в заяві міністерства закордонних справ Південної Кореї.

Уряд Південної Кореї «рішуче закликає до негайного виведення північнокорейських військ і припинення незаконного співробітництва».

Сеул попереджає, що «буде працювати разом з міжнародним співтовариством, щоб рішуче відреагувати на військову співпрацю між Росією і Північною Кореєю, і вживати відповідних заходів у міру того, як їх військова співпраця буде прогресувати».

Напередодні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль після переговорів з президентом Польщі Анджеєм Дудою назвав це розгортання «провокацією, яка загрожує глобальній безпеці за межами Корейського півострова і Європи».

 


         New customers get 15% off with SAVE15 promo code

ваші коментарі: