Затримані в справі «Білгазпромбанку» свідчать проти потенційного конкурента Лукашенка – речниця

Речниця президента Білорусі Олексадра Лукашенка Наталія Ейсмонт прокоментувала заяви, зроблені опозиційним політиком і колишнім головою правління «Білгазпромбанку» Віктором Бабариком. Раніше він назвав обшуки в банку 12 червня рейдерським захопленням.

«Вилучено величезні суми грошей, цінних паперів, золото, картини. 15 осіб затримано. І людина, у якої ви брали інтерв’ю, можливо, не знає, що всі вони дають свідчення, у тому числі і проти неї», – повідомила Ейсмонт сайту РБК.

 

Потенційний кандидат у президенти Віктор Бабарико заявив раніше також в інтерв’ю РБК, що готовий до затримання й записав на цей випадок відеозвернення. Бабарико сказав, що був готовий до провокаційних дій під час виборів, але не думав про такі масштаб та страх, які «ці вибори наведуть на чинну владу».

«Ми зробили все можливе, щоб досягти 9 серпня (на цей день у Білорусі заплановані вибори президента – ред.), навіть якщо я буду поза доступом. У нас є законодавство, і воно чітко визначає, хто не може бути допущений до виборів, і навіть затриману особу можна допустити, тому ми маємо все підготовлене у випадку, якщо я раптом зникну», – зазначив колишній банкір.

 

Майже 20 років, до травня 2020 року, «Білгазпромбанк» очолював Віктор Бабарика. У травні він оголосив про свій намір балотуватися на пост президента Білорусі, перед цим залишивши свою посаду.

Комітет держконтролю Білорусі 12 червня заявив, що на базі банку була створена організована злочинна група, яка виводила гроші за кордон.

Раніше 12 червня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що особисто доручив перевірити роботу «Білгазпромбанку».

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: