Лавров і Шойгу в Туреччині проведуть переговори щодо Лівії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і міністр оборони Росії Сергій Шойгу 14 червня відвідають Туреччину. Темою переговорів, як очікується, буде конфлікт у Лівії.

Туреччина підтримує визнаний ООН уряд національної згоди у столиці Триполі, натомість Росія, Єгипет та Об’єднані Арабські Емірати перебувають на стороні Халіфи Хафтара, сили якого контролюють схід Лівії.Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що делегації проведуть «консультації та обговорять координацію з регіональних питань».

 

У січні Туреччина розмістила військових радників, безпілотники та найманців у Лівії для підтримки уряду в Тріполі. Це втручання змінило ситуацію, і сили міжнародно визнаного уряду відкинули війська Хафтара від столиці країни та просунулися вглиб території, раніше контрольованої Хафтаром.

 

США звинуватили Росію в наданні бойових літаків військам Хафтара, а в звіті ООН стверджується, що Хафтара підтримує і російська група найманців, відома як «приватна військова компанія Вагнера».

 

Турецький державний мовник TRT повідомив, що сторони також обговорюватимуть ситуацію в Сирії. У цій країні Росія та Туреччина мають різні підходи щодо долі останнього анклаву, який утримується повстанцями на північному заході провінції Ідліб.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф також планує відвідати Туреччину 14 червня, повідомляє іранське міністерство закордонних справ. Іран та Росія є основними союзниками президента Сирії Башара Асада, Туреччина підтримує частину повстанців проти режиму Асада.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: