Трамп підтвердив виведення частини американських військ із Німеччини

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Вашингтон скоротить кількість військовослужбовців, розміщених у Німеччині, до 25 тисяч. Виступаючи в Білому домі 15 червня Трамп звинуватив Німеччину у невиконанні зобов’язань із оборонних витрат НАТО і заявив, що присутність американських військ у країні є занадто дорогою.

Це перше офіційне підтвердження планованого виведення частини американських військ у Німеччині після того, як про це минулого тижня повідомили американські та німецькі ЗМІ.

У Німеччині нині розміщено більше американських військ, ніж у будь-якій іншій країні Європи. Оголошене Трампом скорочення може стосуватися близько 9 500 військових, які постійно дислоковані в цій країні. Очікується, що частина американських військ, які будуть виведені з Німеччини, вирушать до Польщі та інших країн-союзників, а частина повернеться додому.

Бази США в Німеччині сприяють європейській безпеці та використовуються американськими військовими для операцій на Близькому Сході та в Азії. Трансатлантичні зв’язки стали напруженими за правління Трампа, який неодноразово критикував Німеччину та інші європейські країни за невиконання зобов’язання витрачати щонайменше 2% ВВП на оборонні витрати.

Деякі законодавці США, включно з однопартійцями Трампа, республіканцями, попередили, що зменшення присутності американських військ може зашкодити національній безпеці США та зміцнить позиції Росії в Європі.

         New customers get 15% off with SAVE15 promo code         

ваші коментарі: